Noč čarovnic je tik pred vrati…

Nekaterim zanimiv in zabaven dan, drugim še ena norost prinešena iz tujine.

Jaz spadam bolj pod tip »Oh zakaj pa ne…« in imam vsako leto v mislih popolno predstavo o tem kako lepo bom dekorirala svoj vhod z bučami, pripravila namizno dekoracijo, z otroki 3 ure ustvarjala duhove, netopirje, pajkove mreže in kako bomo skupaj izrezovali bučo, dali vanjo svečko in jo razkazovali pred vsemi sosedi – za povrh pa še skuhali popolno bučno juho iz izrezanih ostankov buče….

Ja saj veste vse to kar sem naštela se sliši popolno, in vse slike na spletu v zvezi s tem izgledajo popolno. A kaj, ko nas povozi čas. Stojimo v gneči, hitimo v vrtec, da naš otrok ne gre zadnji domov, razmišljamo še kaj moramo prinesti iz trgovine, zraven pa nam po celem dnevu še nenormalno kruli v želodcu….in buče spet odpadejo.

Da pa temu letos ne bo tako sva se s fotografinjo Nino pogovarjali, da ne bi bilo slabo poiskati neke lokacije, kjer po normalni ceni prodajajo buče in bi jih izrezali kar tam, da ni potem treba doma še paziti, da ne bo vse oranžno…in evo…TADA DA DA…ideja o delavnici je bila nared.

Po raziskovanju sva odkrili posestvo v Medvodah in zelo prijaznega gospoda Riharda Jakopiča in sva se odpeljali tja, da pogledava kaj ponujajo. Gre za posestvo oz. kmetijo, kjer spomladi ponujajo zelenjavne sadike ter okusno domačo zelenjavo. Velik delež pridelka pa predstavljajo najrazličnejše sorte buč. Vse te buče v času noči čarovnic lepo razstavijo in pričarajo zanimiv ambient, kjer si buče lahko ogledate in pa jih seveda tudi kupite.

Midve z Nino pa sva se odločili, da organizirava zraven tudi delavnico, ki je predvsem za otroke, čeprav vem, da komaj čakate, da buče razrežete skupaj. Poleg tega pa vas bo Nina tudi fotografirala v kolikor boste želeli ustvariti spomin na letošnjo noč čarovnic.

Vabljeni torej v nedeljo 27.10.2019 od 10 -12 ure na naslov: Spodnje Pirniče 43, 1215 Medvode, kjer se bomo spoznali, se podružili, razrezali buče in z najmlajšimi ustvarjali duhce in netopirje.

Delavnica je v osnovi brezplačna – le bučo morate kupiti =) in prosimo vas, da s seboj prinesete nožek za rezanje.

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja