Pust je tik pred vrati in vsaka družina se na svoj način pripravlja nanj. Nekje že diši po čisto pravih pustnih krofih, nekje se s srcem šivajo pustna oblačila, mnoooogo pa se nas odpravi po nakupih, kjer se založimo s pustnimi maskami in barvami za obraz…

Kakorkoli, važno je da se imate ob tem lepo in še najpomembneje, da bodo na maškaradi blesteli in uživali naši otroci. Uživajte, kjerkoli že boste in ne pozabite imeti na telefonu dovolj prostora za nove fotografije…

Da pa bo zabaven tudi jedilnik in da ne bo v trebuščkih obležal le pustni krof in ostale sladkarije smo za vas pripravili idejo za prigrizek na pustni dan. Lahko je to zajtrk, malica ali večerja. Preprost, zdrav obrok bo gotovo navdušil vašega malčka, me mamice pa smo tudi nasmejane, ko otroci pojedo vsaj malo zelenjave.

Jaz sem doma jed že preizkusila in lahko vam z zagotovostjo povem, da je moja hčerka zelo uživala in pojedla ob obroku bistveno več zelenjave in poskusila tudi nekaj nove. Tako, da je uspeh zagotovljen.

MIŠKE

Miške

Za miško na krožniku potrebujete:

 • Kumaro narezano na kolobarje. 3 kolobarje postavite enega na drugega. Za ušeska lahko uporabite motovilec ali pa po svoje oblikujete kakšno drugo solato.
 • Za oči kanite kapljico kisle smetane, skute,…in nanjo položite nekaj temnega. Lahko so to olive, fižol,…
 • Smrček je izdelan iz koščka češnjevega paradižnika, brčice pa so prav tako iz pora.
 • Za tačke je bila uporabljena koruza.
 • Ne pozabite še na repek – pri nas je to list stebelne zelene. (p.s. stebelno zeleno dodam v kakšne otroške juhice, ker dodajo malo poseben okus poleg tega pa zelena vsebuje minerale in same dobre vitamine).

MUCEK

Odrežite čim bolj okrogel kos kruha, ki ga odrežite čez polovico poševno tako, da dobite obliko solzice. Vrhnji del solzice služi kot eno mačje uho. Drugo uho – improvizirajte. Iz drugega koščka kruha enostavno oblikujte še eno uho in ga položite na ustrezno mesto.

 • Kruh namažite z lososovim namazom. Lahko ga kupite ali naredite sami. Seveda lahko uporabite tudi kakšen drug domači namaz (čičerikin, skutin, zelenjavni, jajčni,…)
 • Na kruh položite dimljenega lososa – v kolikor ga nimate najrajši ga lahko nadomestite s kakšno rezino salame, sira,….
 • Skuhajte tudi jajce – trdo kuhano, in ga narežite tako, da dobite oči. Za zenice sem uporabila malo kisle smetane, na katero sem postavila črno olivo. Lahko bi jo nadomestili s skuto, sirnim namazom, …Olive pa lahko nadomestite s kaviarjem, fižolčkom,….
 • Za smrček lahko uporabite kumaro. Dobro jo operite in narežite n kolobarje.
 • Nosek je iz polovice češnjevega paradižnika, brčice pa sem naredila iz pora. Lažje bi bilo iz drobnjaka vendar ga žal ni bilo na voljo.
 • Pustite domišljiji prosto pot – in dober tek MJAV….

Seveda pa lepo vabljeni tudi v našo TRGOVINICO…Te zanima kaj ponujamo? 🙂

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja